Footfall
Intelligence

Footfall: Targeted mobile advertising

| De weg naar aantoonbaar meer winkelbezoek

Het smartphonegebruik in Nederland stijgt explosief. Gemiddeld zitten we 2 uur en 15 minuten per dag op onze mobiel. Dat zijn zo’n 34 dagen per jaar! Hoe kun je dit gegeven inzetten als retailer om meer store traffic te genereren? Met Footfall Intelligence; targeted mobile advertising door te meten tot IN de fysieke winkel.

Met Footfall Intelligence bereiken we jouw shopper – of die van je directe concurrent – op z’n mobiel en meten we of deze vervolgens ook in je winkel komt, hoe lang deze blijft, en hoe vaak deze terugkomt.

Footfall: Zet mobile advertising in om meer store staffic te genereren

Footfall is targeted mobile advertising die laat zien of de shopper na het bekijken van een bepaalde add in de fysieke winkel is geweest. Op basis van een anoniem user ID van een mobile device en een geofence rond een winkel koppelen we mobile advertising resultaten aan concrete store traffic. We werken altijd met een target group en een controle groep. De ROI van een campagne is hiermee 100% inzichtelijk. Uiteraard is deze methode AVG proof.

Footfall genereert dus extra store traffic door het (re)activeren van bestaande klanten en het activeren van potentiële klanten. We gebruiken honderden apps en websites om je shopper met de juiste boodschap te bereiken en te verleiden tot een winkel bezoek. Campagnes optimaliseren we continu. Het hele proces is data gedreven en dus heel goed meetbaar. Een controlegroep krijgt de ads niet te zien om het verschil in extra store traffic objectief aan te kunnen tonen. En dat is interessant!

Footfall kun je zowel landelijk als lokaal inzetten. Voor al je winkels of een deel hiervan. Het is betaalbaar en snel te realiseren.

Footfall: De 3 belangrijkste voordelen

Bereik je shopper

Met geofences en anonieme user ID’s bereiken we jouw shopper.

Aantoonbaar extra store traffic

Op basis van anonieme user ID’s inzage in bereik en extra store traffic.

Data gedreven en meetbaar

Inzicht in de effectiviteit van campagnes door continu optimalisatie en rapportage.

Footfall: In 4 stappen naar aantoonbaar meer store traffic

 1. We beginnen met het bepalen van de campagne opzet, targeting en de strategie op basis van doelstellingen. Blijft een bepaald type klant weg of wil je juist klanten van concurrenten bereiken?
 2. Vervolgens maken we de juiste set creatives per klantprofiel/doeleinde.
 3. Daarna gaan we meten of de shopper na het zien van een creative ook echt de winkel bezoekt (en een shopper uit de controlegroep niet).
 4.  Vanaf het moment van livegang start de continue optimalisatie. Welke publisher en creative  scoort het beste? Goed presterende profielen meer bereiken voor betere performance (op basis van look-a-likes). 

Footfall X Giesbers Retail

Bij Giesbers Retail bevinden we ons al meer dan 50 jaar in de dynamische wereld van retail. Hierdoor weten wij als geen ander dat vooruitgang gepaard gaat met het vermogen om je snel te kunnen aanpassen aan de omgeving die continu verandert. Footfall kan jou daarmee helpen en zorgt ervoor dat jij nét die ene belangrijke stap voorloopt op de rest. Bij Giesbers Retail bieden wij een totaaloplossing aan op het gebied van Footfall waarbij we je van A tot Z begeleiden om dit project tot een succes te maken. Onze teams staan in nauw contact met de klant en kunnen daardoor snel schakelen en, als nodig, ad hoc content aanleveren.

Footfall bij Giesbers Retail staat voor:

 • Footfall geïntegreerd in je complete marketing aanpak;
 • Een slimme basis voor additionele traffic;
 • Beter inzicht in de daadwerkelijke bijdrage van je mobile advertisement;
 • Juiste klant, juiste boodschap, juiste kanaal, juiste moment;
 • Kostenefficiëntie: waste reduceren we tot het minimum;
 • Een partner met meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van tailor-made retail content en experiences;
 • Real-time optimalisatie en live support.

Neem contact met ons op

Laten we samen gaan sparren en van shoppen een beleving maken. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

Contact opnemen